התנהגויות חריגות של מערכת השתן מוכרות לנשים במהלך הריונות, לאחר לידות, בשלבי גיל המעבר ולאחר ניתוחים. התופעות נמצאות על הרצף שבין קושי לתת שתן לבין איבוד לא רצוני, בין שני קצוות אלו ממוקמים שיבושים בתחושות הגורמים להליכה מרובה לשרותים ללא צורך, דלקות חוזרות בשלפוחית שלעתים מקשות על מתן שתן ולעתים גורמות למתן שתן לא רצוני, ספאזם בשלפוחית המונע ממנה להתרוקן בצורה תקינה ותגובות לצניחות רחם ושלפוחית.
חוויות לא נעימות כמו איבוד שתן וקושי לרוקן את השלפוחית גורמות לעיתים לתגובות רגשיות ארוכות טווח ולזהירות יתר שגורמת לתכיפות ביקורים בשרותים. בין אם היו חוויות אלו חד פעמיות או שחזרו מעט פעמים או פעמים רבות.
סוגי השיבושים והרקע לקיומם:
הרגשת דחיפות- צורך עז להתרוקן המלווה בלחץ באזור השופכה. לעיתים הרקע הוא מצב הורמונלי ומשחות הורמונליות לנרתיק פותרות את הבעיה. אם הרקע הוא איבוד שתן דרוש מרווח זמן שבו האישה לא חוותה איבוד שתן במשך זמן של כמה חודשים.
איבוד שתן במאמץ- עקב עלייה בלחץ תוך בטני ויכולת כיווץ חלקית של השלפוחית נחלשים שרירי רצפת האגן. איבוד שתן נגרם בעליה במדרגות, צחוק, ריצה, שיעול, הרמת משקל, ועוד
איבוד שתן ב"גלישה"-כאשר חסרה תחושה מדויקת לגבי מצב המילוי של השלפוחית והריקון מתרחש מחוסר מקום.
איבוד שתן בשינה – שיבוש תחושות ושינה עמוקה גורם לחוסר יכולת לשים לב לצורך לקום כדי להתרוקן.
איבוד שתן בעקבות צניחת רחם או צניחת רחם ושלפוחית-מאחר שהרחם נמצא מעל לשלפוחית הצניחה מגבילה את הנטייה הטבעית של השלפוחית להתרחב ולהצטמצם לפי היקף הנוזלים ובהדרגה משתבשת היכולת הטבעית של השלפוחית לתפקד באופן מלא.
איבוד שתן מעורב-שילוב של כמה גורמים מאלו שהוזכרו עד כה.
קושי לרוקן את השלפוחית-קשור במחלות נוירולוגיות, דלקות בדרכי השתן, הפרעה שנגרמת עקב מיקום נמוך של הרחם המשבש את תנועת השלפוחית והשופכה.
דרכי הטיפול הנפוצות קשורות כולן לחיזוק שרירי רצפת האגן מלבד נשים שסובלות מספזם בשלפוחית. יש כמה דרכים לחיזוק רצפת האגן, פילאטיס המועדף על ידי נשים רבות מתאים יותר למניעה או חיזוק לאחר לידה אם לא נגרם בלידה נזק. פיזיותרפיה לחיזוק רצפת האגן ושיטת פאולה מתאימות לכל המצבים ולעיתים גם לספאזם בשלפוחית. בעבר הרבו רופאים להמליץ לנשים שסבלו מצניחת רחם בדרגה ארבע לעבור כריתת רחם אך לאחרונה יש ירידה בהיקף ניתוחים אלו ונטייה לנסות לטפל בבעיה תחילה על ידי תרגול. צניחות בדרגה שלוש וארבע מחיבות טיפול ממושך ולעתים תרגול קבוע. מצבים כמו איבוד שתן בשנת לילה יכולים להשתפר אם נמנעים משתיית קופאין אחרי השעה שתיים בצהריים ומשתייה בכלל כשלוש שעות לפני ששוכבים לישון.
סמדר נבו-מטפלת מוסמכת בשיטת פאולה- השרירים הטבעתיים. נשים, ילדים והגיל השלישי. קבוצות לחיזוק רצפת האגן.
ניסיון של 25 שנים: חיזוק רצפת האגן, כאב, גב ושלד,
חיזוק מערכות פנימיות: העיכול, הנשימה והשתן.
http://paulamethod.blogspot.com/
0544893772